zeloqis.blogg.se

Yey, tidningar!

Publicerad 2013-10-28 22:07:00 i Allmänt

Valpisarna har haft en massa besök de senaste dagarna. I fredags kom Angelica och hennes syster, samt systerdotter, i lördags Sissi o hennes barn, i går en del av Achilles blivande familj, senare på dagen Frida och idag har Arrows blivande matte och husse varit här. Tack till er som hade med er tidningar, finns inget som kan göra mig gladare, än en bunt med tidningar just nu ;)
På onsdag får lilla Amor besök ända från Göteborg.
 
Det är så roligt att få träffa och lära känna alla blivande valpköpare :) Det känns verkligen superbra med de som är klara och jag ser verkligen fram emot att få följa mina bäbisar i sina nya familjer.
 
Men ååååh, jag pratade med Arrows blivande ägare idag om att det skulle vara roligt om de och de andra valpköparna ville ställa ut (eller bara komma och umgås) på vinterspecialen, som jag hade fått för mig var den 14:e februari, men nu såg jag att den är den 1:a februari, dvs 2 dagar innan valparna blir 4 månader och får delta. Suck :( Jaja, vi får hitta en annan utställning som vi kan anmäla de små stjärnorna till :)
 
Bilden lånad av Sissi :)

Stå-bilder

Publicerad 2013-10-27 21:18:44 i Allmänt

Vi försökte oss på att ta lite stå-bilder på valpisarna idag. De tyckte att det var lite läskigt och konstigt, så det blev inte världens bästa bilder, men det gick faktiskt över förväntan. Så duktiga smågrisar <3
 
 

Fyllt i registreringansökan...

Publicerad 2013-10-23 17:09:00 i Allmänt

Nu fattas bara hanhundsägarens underskrift, sedan ska den skickas in till SKK. Dessa namn blev det:
 
Zeloqi's Arrow -Tingad
Zeloqi's Awesome
Zeloqi's Anakin Skywalker
Zeloqi's A Little Star -Tingad
Zeloqi's Amor Vincit Omnia -Tingad
Zeloqi's All Star Achilles -Tingad
Zeloqi's Aston Martin
Zeloqi's Angel -Tingad
 
Achilles
Amor
Amy, A Little Star
Anakin
Arrow
Aston
Awesome
Stella, Angel
 

Loppan spydde...

Publicerad 2013-10-19 08:03:00 i Allmänt

...nu på morgonen, 3 veckor sedan parning.

"Ska man vara krass är det nog små tecken som uppfödaren mer eller mindre omedvetet lärt sig tolka och som samman­tagna ger en indikation på dräktighet. Förutom de ovan nämnda kan ett sådant vara att man några veckor in i dräktigheten hos förstgångstikar ofta kan se att spe­narna blir ljusröda. Om man till detta får ett minskat matintresse, rentav matvägran och synbart illamående vid cirka tre veckors dräktighet (den tid då de befruktade äggen fäster i livmoderväggen, den så kallade implantationen) hos en annars matglad tik – ja, då är det många uppfö­dare som är säkra på sin sak. Plussa på med den typiska klara, sega, luktfria flytningen under andra halvdelen av dräktigheten så är den definitivt ett faktum."
 
 
 

Hej världen!

Publicerad 2013-10-18 10:21:00 i Allmänt

Nu har i princip alla valpar öppnat ögonen, och de som är tingade har fått sina namn :)
 
Zeloqi's Arrow
Zeloqi's Amor (kan ändras, det är jag som döpt honom till det)
Zeloqi's All Star Achilles
Zeloqi's Angel "Stella"
 

En liten uppdatering om föräldrarna till A-kullen

Publicerad 2013-10-11 12:42:57 i Allmänt


Pappa: Kronsäter's Gigolo "Gigolo"
Född: 2011-03-20
Reg nr: SE38470/2011
Hd: B
Ed: 0
Ögonlyst: Ua
L2hga/Hc: Clear
Utställning: Svensk utställningschampion, flera BIR och Cacib, Big-4
 
Mamma: Schodiegun's Märla "Zelda"
Född: 2008-10-10
Reg nr: S67505/2008
Hd: B
Ed: 0
Ögonlyst: Ua
L2hga/Hc: Clear
Mh: Genomfört med 2:a på skott
Utställning: 2:a bästa tik med R-Cert, 2xCK, 2:a bästa öppenklasstik på Svensk vinnare utställning 2011
 

Zeldas valpar ska vara med i en allergiförebyggande studie

Publicerad 2013-10-09 10:54:00 i Allmänt

Premune inleder världsunik studie avseende allergi hos hund tillsammans med Skandinaviens ledande experter inom veterinär dermatologi (Swedish)

Stockholm, 2013-03-11

I februari erhöll Premune godkänd etikansökan av Uppsala Djuretiska Nämnd. Nu inleds arbetet med världens första prospektiva kohortstudie för att utveckla en preventiv behandlingsmetod avseende ett av de största sjukdomsområdena i hund.

Studien, som i omfattning och utförande motsvarar en Fas-III studie, är en av de största i sitt slag och planeras tillsammans med Skandinaviens ledande experter vid Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU), DjurAkuten AB samt Västra Djursjukhuset AB. Totalt kommer 120 valpar av två raser som löper hög risk för allergi att inkluderas i studien. Hälften av valparna kommer att ges behandling, vilket ges som droppar i munnen under de första levnadsveckorna, andra hälften fungerar som kontrollgrupp och kommer att ges placebo. Hundarna kommer att leva hos sina respektive ägare och följas i 24 månader, men redan efter 12 månader förväntas Premune kunna presentera signifikant data kring den allergiförebyggande effekten av behandlingen.

Människans bästa vän har följt i våra fotspår under tusentals år, och många av de faktorer kopplade till ökad allergiutveckling i människa är ytterst påtagliga även för hundar. Allergi utgör idag ett av de största sjukdomsområdena i hund. Prevalensen ökar kraftigt, enligt statistik från Agria Djurförsäkringar har kostnaderna kopplade till allergi ökat med 90 procent de senaste sju åren. Idag beräknas över tio procent av alla hundar, oavsett ras, lida av allergi. Inom en del raser, exempelvis bullterrier, boxer och west highland white terrier, är risken betydligt högre. De vanligaste problemen är atopiskt eksem och födoämnesallergier, vilket kräver livslång symptomlindrande behandling som inte bara sänker livskvalitén för såväl hund som ägare utan även medför höga kostnader för hundägaren.

Flera ledande veterinärläkemedelsbolag har bekräftat intresse för Premunes teknologi, och företaget är idag i förhandlingar om distributionsavtal.

Kerstin Bergvall, Universitetsadjunkt vid SLU och specialist i dermatologi för hund, katt och häst kommenterar:

 

”Den planerade fältstudien är den första prospektiva kohortstudien avseende allergi som genomförs i hund och passar bra in i nuvarande forskningsfokus vid SLU. Bakomliggande forskning är väl underbyggd och faller studien väl ut har Premunes teknologi potential att förändra synen på allergibehandling vilket vore ett genombrott inom veterinärmedicin.”

Viktor Karlsson, VD Premune kommenterar:

 

”Intresset kring studien har varit mycket stort, bland forskare och veterinärer – men även bland hundägare. Studien är ett viktigt steg för Premune att demonstrera allergipreventiv effekt i hund, och jag är mycket glad att arbeta tillsammans med de absolut främsta inom detta område. Vi förhandlar idag kring distributions med flera ledande veterinärläkemedelsbolag, som benämner vår produkt som en game changer. Genom en enkel behandlingsmetod har vår teknologi potential att förbättra hälsan för de drygt 12 miljoner valpar som föds varje år." 

Studien är planerad att inledas under andra kvartalet 2013.

 

Loppan är parad

Publicerad 2013-10-06 15:51:00 i Allmänt

Det blir inte alltid som man tänkt sig, Loppan och Zorro fick tyvärr inte till någon parning, istället är hon parad med Little Frogs Vigneto Eusiano. En mkt snygg och trevlig röd hane som kallas Grim. Han är röntgad med Hd b, Ed 0, patellaundersökt ua, ögonlyst ua, har genomfört MH med 1:a på skott, samt utställd med Ck:n och R-Cert.
Valparna beräknas födas i slutet på november/början av december 2013. Maila vid intresse eller mer information om föräldrarna.
 
 
På de två första bilderna är Grim valp.

Zeldas valpar

Publicerad 2013-10-06 15:41:03 i Allmänt

I torsdags 3/10 födde Zelda 8 friska, fina valpar, helt utan komplikationer. Det blev 6 hanar och två tikar. En av tikarna kommer att stanna kvar på kenneln, den andra ska säljas med bibehållen avelsrätt, likaså en av hanarna. Fem hanar söker sitt eget hem om knappt 8 veckor. Maila vid intresse :) Zeloqis@hotmail.se.
Obs! Först till kvarn gäller inte, jag kommer att vara väldigt noga med var "mina" valpar hamnar.   Skicka ett mail och berätta om dig själv/din familj, så hör jag av mig om det låter intressant :)
 
 

Om

Min profilbild

Fanny

Jag heter Fanny, är 34 år gammal och bosatt i Tullinge, söder om Stockholm. I slutet av 2012 registrerades mitt kennelnamn Zeloqi's (uttalas Selockis) och jag kommer att föda upp Staffar i liten skala i hemmiljö. Mitt mål är att föda upp rastypiska, sunda och mentalt stabila familjehundar. Jag har alltid haft ett stort djurintresse och har haft gerbiler, tamråttor, kaniner, marsvin, majsormar och katter. Min första hund köpte jag när jag var 12 år gammal. En svart 5-årig mellanpudeltik som hette Mary. Vi tränade och tävlade agility, lydnad, juniorhandling och utställning. Hon blev 11 år gammal. När jag var femton köpte jag 1 ½ åriga pinschertiken Norpan. Hon betydde otroligt mycket för mig och var med mig överallt. Vi tränade och tävlade agility, lydnad, juniorhandling och utställning tillsammans. Hon avled i november 2008 pga. juvertumörer och njurproblem. Kort därefter skaffade jag och min dåvarande sambo vår första staffe, Zelda. Hon är idag snart 10 år gammal och mamma till A, C och D-kullen. I den här bloggen kommer jag att lägga upp bilder på hundarna, planerade och födda kullar, samt utställningsresultat m.m Har du frågor, eller är intresserad av en valp från mig, kontakta mig på Zeloqis@hotmail.se

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela