zeloqis.blogg.se

Avelshanar

Publicerad 2018-12-19 14:10:00 i Allmänt

Dessa hanar är tillgängliga för avel med lämpliga tikar. Maila till zeloqis@hotmail.se vid intresse och för mer info 😊
 
Achilles är en halvfoderhane som ”jobbar” på en särskola med djurinriktning med sin matte. Han är en energisk och framåt hane. Han är lättlärd och kan massor av tricks. Han älskar eleverna på skolan och har även flera hundkompisar bland personalhundarna. Främmande hanhundar ligger dock inte högst upp på hans favoritlista. Han bor med katt och hans bästa kompis är en tamråtta. Han är även väldigt fin och försiktig med matte och husses barnbarn.
Han har korrekt bett med stora tänder, raka framben med starka mellanhänder, väl slutna tassar, välvinklat bakställ och stark rygg med level topline. Mkt bra pigment och fin röd färg. Han bär svansen högt i vissa situationer, tex lek. Han har aldrig varit sjuk, förutom nässelutslag och en fettknöl.
 
Chima är en ”hemmahund”. Han är min ”once in a lifetime hund”, han är bara helt fantastisk på alla sätt och vis. Han är totalt trygg i sig själv, älskar alla människor och har en förkärlek till bebisar samt sin lillmatte på 6 år.
Han älskar att visa upp sig på utställning och rör sig helt fantastiskt. Därför har det blivit en hel del utställningar och han satte ribban direkt som valp. Två raka bäst in show blev det. I juniorklass blev han best in show junior på terrierklubbens utställning. Sen gick det lite trögt, han tog en massa r-cert men det gick inte hela vägen. Men sen sommaren 2017 small det till och han tog tre cert, och blev champion inom loppet av 1 månad. Han lyckades även placera sig som big-3. Han har totalt blivit bäst i rasen 5 gånger, samt Bim 2 ggr. 
Han är en liten, kompakt hane på 38 cm och 16,5 kg. Han har superfint bett med stora tänder, runda, något ljusa ögon, men som går i harmoni med hans pälsfärg. (Hans valpar har inte fått ljusa ögon). Han har ett starkt maskulint huvud med markerade kinder och bra djup. Stark rygg, strama mellanhänder med väl slutna tassar.
Han har aldrig varit sjuk eller haft några problem med öron eller tassar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Fanny

Jag heter Fanny, är 34 år gammal och bosatt i Tullinge, söder om Stockholm. I slutet av 2012 registrerades mitt kennelnamn Zeloqi's (uttalas Selockis) och jag kommer att föda upp Staffar i liten skala i hemmiljö. Mitt mål är att föda upp rastypiska, sunda och mentalt stabila familjehundar. Jag har alltid haft ett stort djurintresse och har haft gerbiler, tamråttor, kaniner, marsvin, majsormar och katter. Min första hund köpte jag när jag var 12 år gammal. En svart 5-årig mellanpudeltik som hette Mary. Vi tränade och tävlade agility, lydnad, juniorhandling och utställning. Hon blev 11 år gammal. När jag var femton köpte jag 1 ½ åriga pinschertiken Norpan. Hon betydde otroligt mycket för mig och var med mig överallt. Vi tränade och tävlade agility, lydnad, juniorhandling och utställning tillsammans. Hon avled i november 2008 pga. juvertumörer och njurproblem. Kort därefter skaffade jag och min dåvarande sambo vår första staffe, Zelda. Hon är idag snart 10 år gammal och mamma till A, C och D-kullen. I den här bloggen kommer jag att lägga upp bilder på hundarna, planerade och födda kullar, samt utställningsresultat m.m Har du frågor, eller är intresserad av en valp från mig, kontakta mig på Zeloqis@hotmail.se

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela